Receptbeskrivning
Pasta carbonara med kalkonbacon
Ingredienser
för
4 prt pasta (gärna spaghetti)
1 gul lök
400 g kalkonbacon
3 äggulor
1 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
250 g gröna ärter
0.5 isbergssalladshuvud
1 tsk olja
1 gul lök
400 g kalkonbacon
3 äggulor
1 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
250 g gröna ärter
0.5 isbergssalladshuvud
1 tsk olja
Beskrivning
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och finhacka löken. Skär kalkonbaconet i strimlor. Vispa ihop äggulor och grädde, krydda med salt och peppar.
Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Strimla salladen.
Stek löken och baconet i oljan tills det får färg.
Häll av pastan, men spara 1 dl av pastavattnet (för 4 port) i kastrullen. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör ner ägg- och gräddblandningen, baconfräset och ärterna i pastan och vänd runt.
Servera carbonaran med isbergssalladen.
Skala och finhacka löken. Skär kalkonbaconet i strimlor. Vispa ihop äggulor och grädde, krydda med salt och peppar.
Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Strimla salladen.
Stek löken och baconet i oljan tills det får färg.
Häll av pastan, men spara 1 dl av pastavattnet (för 4 port) i kastrullen. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör ner ägg- och gräddblandningen, baconfräset och ärterna i pastan och vänd runt.
Servera carbonaran med isbergssalladen.
Visningar: 688
Inlagt 2013-01-12 19:45:41

