Receptbeskrivning

Fredrik zälls kolja tikka masala

Ingredienser för
800 g koljafilé skinn-och benfri
salt och svartpeppar
1 msk jordnötsolja
1 msk garam masala
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 nypa mald kanel
1 msk riven ingefära
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 kruka koriander
3 msk tomatpuré
1 dl matlagningsyoghurt
1 dl grädde


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Krydda upp koljafilén med salt och peppar och stek den i lite jordnötsolja på båda sidor tills den är nästintill klar. Lyft ur fisken och låt den vila på lite hushållspapper.

Skala och finhacka den gula löken. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Hetta upp stekpannan igen med ytterligare 1 msk jordnötsolja och blondera den gula löken lätt. Tillsätt vitlök, garam masala, ingefära, paprikapulver, salt, kanel och finhackad chili. Låt fräsa i några minuter.

Vänd ner tomatpurén, yoghurt och grädde. Låt sjuda på svag värme i 20 minuter. Krydda gärna upp med lite chili eller cayenne om ni vill ha den lite hetare.

Koka riset enligt förpackningens instruktioner.

Bryt fisken i mindre bitar och lägg dem i såsen när den sjudit klart. Låt sakta puttra vidare i 5-6 minuter. Strö över rejält med grovt hackad koriander och servera med ris och naan.

Visningar: 155
Inlagt 2013-01-11 13:51:13