Receptbeskrivning

Tommys indiska kycklingrätt

Ingredienser för
1 kg kycklingklubbor delade
2 st vitlöksklyftor skivade
2 msk finriven färsk ingefära
2 dl turkisk yoghurt
2 st gula lökar i skivor
1 msk gurkmeja
0.5 tsk stött kardemumma
1 msk vallmofrön
1 tsk spiskummin
1 st röd chili fint skivad
1 dl finskuren färsk koriander
salt


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Marinera kycklingen med yoghurt, vitlök och ingefära i 12 timmar, minst 1 timme.
2. Fräs sedan gul lök med gurkmeja, spiskummin, kardemumma, vallmofrön och chili i 1 minut.
3. Tillsätt kycklingen och fräs ytterligare 2 minuter
4. Fyll på med vatten så att det täcker och låt kycklingen koka under lock i 40 minuter.
5. Smaka av grytan med salt och toppa med finhackad koriander.

Visningar: 364
Inlagt 2013-01-12 12:14:13