Receptbeskrivning

Panang pork

Ingredienser för
500 g fläskfilé (går även bra att använda kyck
2 st burkar kokosmjölk
1 msk fisksås
2 msk jordnötter, krossade
1-2 msk röd chilipasta
limeblad
färsk chili


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. FläskfiléTunt skivad fläskfile kokas i vatten och några skedar kokosmjölk!
2. PanangTa en till panna - värm olja - tillsätt den röda pastan.
3. Häll i lite kokosmjölk - koka ner mjölken till olja och tillsätt mer mjölk.
4. Gör samma sak igen tills mjölken är slut! (brukar bli 5-6 gånger)
5. Spara en halv burk kokosmjölk till garneringen.
6. Häll i 1 msk fisksås och två skedar krossade jordnötter.
7. Lägg i den kokta fläskfilen i panangen och låt koka några minuter.
8. Servera med ris.
9. Garnera med limeblad färsk chilli o några stänk av den sparade kokosmjölken.

Visningar: 426
Inlagt 2013-01-12 12:14:46