Receptbeskrivning
Chicken tikka masala
Ingredienser
för
300 g kyckling
0.5 hackad röd chili
3 dl grädde
3 st salladslökar
1 st gul eller röd paprika
3 msk tomatpuré
1 msk hackad ingefära
0.5 dl hackad koriander
1 st hackad vitlöksklyfta
2 tsk garam masala
4 dl basmatiris
kardemumma, hela kärnor
1 st kanelstång
gurkmeja
0.5 gurka
1 burk matlagningsyoghurt
0.5 dl mynta
ev. vitlök
0.5 hackad röd chili
3 dl grädde
3 st salladslökar
1 st gul eller röd paprika
3 msk tomatpuré
1 msk hackad ingefära
0.5 dl hackad koriander
1 st hackad vitlöksklyfta
2 tsk garam masala
4 dl basmatiris
kardemumma, hela kärnor
1 st kanelstång
gurkmeja
0.5 gurka
1 burk matlagningsyoghurt
0.5 dl mynta
ev. vitlök
Beskrivning
1. Mät upp riset och lägg det i dubbla mängden kallt vatten, 8 deciliter. Tillsätt kanelstång, några kardemummakärnor och lite gurkmeja. Salta lätt och låt det koka upp.
2. Bryn kycklingen i smör. Tillsätt vitlök och de hackade grönsakerna. Krydda med garam masala, koriander och ingefära.
3. Häll i grädden och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar.
4. Raita: Strimla gurkan och blanda den med matlagningsyoghurten. Strimla myntan och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera kycklingen tillsammans med det kryddiga riset och raitan och eventuellt lite naanbröd.
2. Bryn kycklingen i smör. Tillsätt vitlök och de hackade grönsakerna. Krydda med garam masala, koriander och ingefära.
3. Häll i grädden och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar.
4. Raita: Strimla gurkan och blanda den med matlagningsyoghurten. Strimla myntan och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera kycklingen tillsammans med det kryddiga riset och raitan och eventuellt lite naanbröd.
Visningar: 727
Inlagt 2013-01-12 11:18:40

