Receptbeskrivning
Indisk lax
Ingredienser
för
1 st gurka
1 st isberssallad litet
4 dl matlaggningsyoggi
salt och peppar
1 st lime
4 tsk tandoorikrydda
4 prt lax à 120 g
4 prt ris
1 st isberssallad litet
4 dl matlaggningsyoggi
salt och peppar
1 st lime
4 tsk tandoorikrydda
4 prt lax à 120 g
4 prt ris
Beskrivning
Sätt ugnen på 150*c
Skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Ansa, dela och ta bort rotstocken på isbergssalladen. Strimla salladen fint.
Blanda gurka och isbergssallad med matlagningsyoghurt, smaksätt med salt, peppar och limesaft.
Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Fördela tandoorikryddan på laxen och sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter eller till en innertemperatur på 56°C.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Servera laxen med gurkyoghurt, ris (och gärna mango chutney).
Skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Ansa, dela och ta bort rotstocken på isbergssalladen. Strimla salladen fint.
Blanda gurka och isbergssallad med matlagningsyoghurt, smaksätt med salt, peppar och limesaft.
Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Fördela tandoorikryddan på laxen och sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter eller till en innertemperatur på 56°C.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Servera laxen med gurkyoghurt, ris (och gärna mango chutney).
Visningar: 579
Inlagt 2013-01-12 11:28:26