Receptbeskrivning

Kassler med paprikasås och ärter

Ingredienser för
900 g potatis
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
0.5 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning m
1 dl vatten
2.5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
2 tsk majsstärkelse (maizena)
500 g skivad vinmarinerad kassler
1 förp frysta sugarsnaps (à 200 g)


  20 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Koka potatisen med eller utan skal.
Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs grönsakerna i hälften av oljan. Tillsätt buljong, vatten och matlagningsgrädde.
Koka sakta ca 10 minuter.

Mixa såsen slät med en stavmixer.
Koka upp, red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
Smaksätt med salt och peppar.

Bräck kasslerskivorna i resterande olja. Värm ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
Servera kassler med paprikasås, ärter och kokt potatis.

Visningar: 242
Inlagt 2013-01-12 16:17:41