Receptbeskrivning
Chokladtårta à la Varennes utan gluten och mjölk
Ingredienser
för
250 g margarin mjölkfritt
250 g mörk choklad (70 %) mjölkfri
1 dl kaffe starkt
2 dl socker
4 st ägg
250 g mörk choklad (70 %) mjölkfri
1 dl kaffe starkt
2 dl socker
4 st ägg
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform (24 cm i diameter) med löstagbar botten med aluminiumfolie, eller klä botten med bakplåtspapper.2. Smält matfettet och chokladen i en kastrull. Använd riktig mörk choklad med 70% kakao. Häll i kaffet.3. Vispa socker och ägg poröst. 4. Blanda allt och häll ner smeten i formen.5. Grädda i ca 60 minuter. Låt kakan vila tills nästa dag innan den skärs upp.Mörk choklad med mycket kakaosmör är vanligtvis mjölkfri, men läs innehållsförteckningen för säkerhets skull!
Visningar: 339
Inlagt 2013-01-13 19:30:17

