Receptbeskrivning

Grönkålspasta

Ingredienser för
500 g pasta, färsk, fylld
300 g grönkål, färsk
2 st lökar, röda
1 dl sötmandel
2 msk olja
2 msk vatten
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl ost, grovriven och lagrad, t ex prästost


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Repa grönkålen och hacka den grovt. Skala och grovhacka löken.
2. Skålla och skala mandeln. Rosta den i en het, torr stekpanna.
3. Fräs löken i olja i stekpannan några minuter. Ta upp den.
4. Fräs kålen i olja i stekpannan några minuter och rör om under tiden. Tillsätt vatten och låt det koka ihop.
5. Lägg i lök och mandel. Krydda med salt och peppar.
6. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna.
7. Häll av vattnet på pastan och blanda med grönkålsfräset. Strö över osten.

Visningar: 627
Inlagt 2013-01-14 17:36:52