Receptbeskrivning

Crêpes med champinjonstuvning

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
grundrecept

Antal portioner
4 - 5

Ingredienser
4 ägg
3 dl tunn grädde
2 dl mjöl
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 msk smält smör eller margarin

Gör så här:
Vispa upp ägg och grädde. Tillsätt mjöl och salt och rör smeten jämn. Rör ner mjölken och det smälta matfettet. Grädda plättarna och lägg dem åt sidan tills du gjort fyllningen.
Fördela fyllningen i pannkakorna och rulla ihop. Lägg pannkakorna i en form och strö över lite riven ost. Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter.


Fyllning:
400 g färska champinjoner
2 msk smör, ev mjölkfritt
1 msk vetemjöl
1 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde eller sojagrädde
½ tsk salt
2 krm peppar
½ msk soja
½ dl dill, finhackad

Gör så här:
Följ grundreceptet för crêpes och gör fyllningen enligt följande:Skiva champinjonerna och fräs dem i smör.
Pudra över mjölet, rör om och späd med buljong och grädde.
Tillsätt salt, peppar, soja och dill.
Låt småkoka ca 15 minuter.
Lägg ca 1 1/2 msk fyllning på varje färdiggräddad pannkaka och rulla ihop den.
Servera omedelbart eller gratinera dem enligt grundreceptet.


Visningar: 878
Inlagt 2013-01-15 16:32:21