Receptbeskrivning

Broccolifritters med fetaostdipp och sallad

Ingredienser för
Biffar
3 st broccolihuvuden
5 st ägg
1 dl vetemjöl, eller dinkelmjöl
100 g parmesanost
3 st vitlöksklyfta(or)
1 tsk salt
tsk svartpeppar, krossad
olivolja
Biffar
1 dl matlagningsyoghurt
100 g fetaost
salt och pepper
Sallad
4 prt quinoa
st gurka
2 st tomater
st romansallad
olivolja
balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Broccolifritters: Dela broccolin i buketter och koka några minuter så att den är mjuk men har lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och låt rinna av och svalna lite.

2. Riv parmesanosten. Vispa ihop äggen i en bunke tillsammans med mjöl, ost, pressad vitlök, salt och peppar. Hacka broccolin i små bitar och tillsätt till äggblandningen.

3. Sallad: Koka gryn efter anvisning på paketet. Skölj grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Skala och finstrimla löken.

4. Sås: Mixa yoghurt och fetaost med en stavmixer eller mosa ihop med en gaffel. Smaka av med lite salt och peppar. Ställ kallt till servering. Sila av grynen när dem är klara och spola dem kalla. Blanda med övriga salladsingredienser och ringla över lite olja och vinäger. Strö över en nypa flingsalt och svartpeppar.

5. Broccolifritters: Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut smeten när oljan är varm. Stek inte för många i taget. Stek några minuter per sida så att det blir en vacker färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Visningar: 109
Inlagt 2013-01-15 19:07:28