Receptbeskrivning
Tomatsoppa med bön- och fetaosttopping
Ingredienser
för
Soppa
1 st gul lök 3 st vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
2 msk tomatpuré
2 burk konserverade körsbärstomater
5 dl vatten
2 msk grönsaksbuljong, eller tärningar
tsk socker
1 tsk torkad basilika
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
Topping
1 frp kokta svarta bönor 100 g soltorkade tomater
st rödlök
100 g fetaost
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar
Tillbehör
1 st surdegsbröd, eller bake- off bröd Beskrivning
1. Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.
2. Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Slå på balsamvinäger och tomatpuré och rör runt. Tillsätt tomaterna, vatten, buljong, socker och basilika. Låt soppan stå och puttra på svag värme i ca 10-15 min.
3. Topping: Sila av bönorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten. Lägg bönorna i en bunke. Finhacka soltorkade tomater och skala och finhacka rödlök. Blanda ner i bunken med bönorna. Smula ner fetaost och tillsätt olivolja, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
4. Värm brödet enligt anvisning på förpackningen.
5. Soppa: Mixa soppan slät med en stavmixer.
Servera soppan med en klick topping i och bröd vid sidan om.
2. Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Slå på balsamvinäger och tomatpuré och rör runt. Tillsätt tomaterna, vatten, buljong, socker och basilika. Låt soppan stå och puttra på svag värme i ca 10-15 min.
3. Topping: Sila av bönorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten. Lägg bönorna i en bunke. Finhacka soltorkade tomater och skala och finhacka rödlök. Blanda ner i bunken med bönorna. Smula ner fetaost och tillsätt olivolja, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
4. Värm brödet enligt anvisning på förpackningen.
5. Soppa: Mixa soppan slät med en stavmixer.
Servera soppan med en klick topping i och bröd vid sidan om.
Visningar: 245
Inlagt 2013-01-15 18:23:29

