Receptbeskrivning
Ugnsgratinerad falukorv med potatismos
Ingredienser
för
500 g falukorv
1 dl ost , riven
1 msk senap
1 st gul lök
1 st äpple
2 msk smör
mjölk
salt
svartpeppar
muskotnöt
1 dl ost , riven
1 msk senap
1 st gul lök
1 st äpple
potatismos
12 st potatisar av mjölig sort2 msk smör
mjölk
salt
svartpeppar
muskotnöt
Beskrivning
Potatismos:
Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Lägg i smöret och stöt tills det nästan inte finns några klumpar kvar, häll i lite mjölk och fortsätt stöta. Fortsätt ha i mjölk tills moset har önskad konsistens. Smaksätt med muskotnöt, salt och peppar.
För att få moset luftigare vispa ett par minuter med elvisp.
Falukorv:
Lägg korven en ugnssäker form.
Skala och kärna ur äpplet. Skär äpplet och löken i tunna skivor.
Gör flera snitt i korven och lägg sedan lök och äppelskivor i snitten. Bred senapen över korven och strö över osten. Gratinera i ugnen ca 20 min.
Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Lägg i smöret och stöt tills det nästan inte finns några klumpar kvar, häll i lite mjölk och fortsätt stöta. Fortsätt ha i mjölk tills moset har önskad konsistens. Smaksätt med muskotnöt, salt och peppar.
För att få moset luftigare vispa ett par minuter med elvisp.
Falukorv:
Lägg korven en ugnssäker form.
Skala och kärna ur äpplet. Skär äpplet och löken i tunna skivor.
Gör flera snitt i korven och lägg sedan lök och äppelskivor i snitten. Bred senapen över korven och strö över osten. Gratinera i ugnen ca 20 min.
Visningar: 580
Inlagt 2013-01-15 18:36:15

