Receptbeskrivning
Marockansk gryta med quorn, surkål och rostat bröd
Ingredienser
för
300 g quornfärs
1 dl pärlcouscous eller risoni
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
250 g morötter
150 g champinjoner
1 frp kossade tomater
4 dl vatten
2 msk tomatpuré
2.5 tsk spiskummin, malen
2 tsk paprikapulver
2 tsk curry
1 tsk socker
1 msk grönsaksbuljong eller tärning
0.5 tsk salt
3 krm svartpeppar
2 msk olivolja
8 grekiskt lantbröd
surkål
1 dl pärlcouscous eller risoni
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
250 g morötter
150 g champinjoner
1 frp kossade tomater
4 dl vatten
2 msk tomatpuré
2.5 tsk spiskummin, malen
2 tsk paprikapulver
2 tsk curry
1 tsk socker
1 msk grönsaksbuljong eller tärning
0.5 tsk salt
3 krm svartpeppar
2 msk olivolja
8 grekiskt lantbröd
surkål
Beskrivning
1. Koka pärlcouscousen/ risonin efter anvisning på paketet.
2. Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära.
Skala och slanta morötterna och skär champinjonerna i tunna skivor.
3. Hetta upp en stor kastrull med olivoljan och fräs lök, vitlök ,ingefära, morötter och champinjoner utan att det tar färg. Tillsätt quornfärs, krossade tomater, vatten, tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, curry, socker, buljong, salt och peppar. Blanda runt ordentligt och låt grytan puttra på svag värme under lock ca 10 min.
4. Sila av vattnet från couscousen/risonin och blanda ner i grytan.
5. Tillbehör: Skär brödet i trekanter. Rosta skivorna i en brödrost eller stek dem i en panna med lite olja eller smör.
Servera grytan tillsammans med surkål en klick creme fraiche och stekt/rostat bröd.
Näringsvärde.
548 KCAL
24 gram protein
18 gram fett
68 gram kolhydrater
Recept: Mari Bergman
Foto: linnea Swärd
2. Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära.
Skala och slanta morötterna och skär champinjonerna i tunna skivor.
3. Hetta upp en stor kastrull med olivoljan och fräs lök, vitlök ,ingefära, morötter och champinjoner utan att det tar färg. Tillsätt quornfärs, krossade tomater, vatten, tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, curry, socker, buljong, salt och peppar. Blanda runt ordentligt och låt grytan puttra på svag värme under lock ca 10 min.
4. Sila av vattnet från couscousen/risonin och blanda ner i grytan.
5. Tillbehör: Skär brödet i trekanter. Rosta skivorna i en brödrost eller stek dem i en panna med lite olja eller smör.
Servera grytan tillsammans med surkål en klick creme fraiche och stekt/rostat bröd.
Näringsvärde.
548 KCAL
24 gram protein
18 gram fett
68 gram kolhydrater
Recept: Mari Bergman
Foto: linnea Swärd
Visningar: 274
Inlagt 2013-01-15 18:56:47

