Receptbeskrivning
Gnocchi med grönsaksfräs i tomatsås med knaprig halloumi
Ingredienser
för
1 frp gnocchipasta, ca 400- 500 gram
200 g halloumi
1 st paprika
1 st zucchini
olivolja
salt och svartpeppar
1 frp ruccola, ca 70 gram
2 st vitlöksklyfta(or)
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
0.5 msk balsamvinäger
1 krossade tomater
1 dl vatten
1 tsk torkad basilika
1 nypa socker
0.5 msk grönsaksbuljong
salt och svartpeppar
200 g halloumi
1 st paprika
1 st zucchini
olivolja
salt och svartpeppar
1 frp ruccola, ca 70 gram
Tomatsås
st rödlök 2 st vitlöksklyfta(or)
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
0.5 msk balsamvinäger
1 krossade tomater
1 dl vatten
1 tsk torkad basilika
1 nypa socker
0.5 msk grönsaksbuljong
salt och svartpeppar
Beskrivning
1. Koka upp en kastrull med vatten till gnocchin.
2. Tomatsås: Skala och grovhacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken hastigt utan att den tar färg. Slå på balsamvinäger och tomatpuré och fräs några sekunder under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, basilika och socker. Låt tomatsåsen småputtra på låg värme.
2. Skölj och skär paprika och zucchini i bitar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs grönsakerna snabbt på ganska hög värme så att de behåller sin krisp. Salta och peppra efter smak och häll över grönsakerna på en tallrik.
3. Koka gnocchin efter anvisning på paketet.
4. Skär halloumin i kuber och stek även dem i lite olja på medelvärme så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
5. Sila av gnocchin och blanda med tomatsås, grönsaker och sköljd ruccola. Toppa med halloumikuberna.
Näringsvärde:
543 KCAL
17 gram protein
31 gram fett
49 gram kolhydrater
Recept: Mari Bergman
Foto: Linnea Swärd
2. Tomatsås: Skala och grovhacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken hastigt utan att den tar färg. Slå på balsamvinäger och tomatpuré och fräs några sekunder under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, basilika och socker. Låt tomatsåsen småputtra på låg värme.
2. Skölj och skär paprika och zucchini i bitar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs grönsakerna snabbt på ganska hög värme så att de behåller sin krisp. Salta och peppra efter smak och häll över grönsakerna på en tallrik.
3. Koka gnocchin efter anvisning på paketet.
4. Skär halloumin i kuber och stek även dem i lite olja på medelvärme så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
5. Sila av gnocchin och blanda med tomatsås, grönsaker och sköljd ruccola. Toppa med halloumikuberna.
Näringsvärde:
543 KCAL
17 gram protein
31 gram fett
49 gram kolhydrater
Recept: Mari Bergman
Foto: Linnea Swärd
Visningar: 477
Inlagt 2013-01-15 18:51:32

