Receptbeskrivning

Grillade köttfärsrullar med gurkraita

Ingredienser för
500 g köttfärs
1 ägg
3 msk vatten
1 tsk salt
1 krm chilipeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk kardemumma
1 msk olja
1 gurka
2 dl matlagningsyoghurt
0.5 tsk salt
1 krm peppar
2 vitlöksklyftor
1 senapsfrön
3 dl vatten
3 dl couscous


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Blanda färsen smidig med ägget och vatten. Krydda med salt, chilipeppar och gärna spiskummin, koriander och kardemumma.
Dela färsen i 8 bitar (för 4 port). Forma varje bit till en avlång rulle direkt på små grillspett. Pensla spetten med olja och grilla dem runt om ca 8 minuter på utegrill, i grillpanna eller i ugn.
Skölj och skär gurkan i ytterst små tärningar. Blanda gurkan med matyoghurten och smaka av med salt, peppar och gärna pressade vitlöksklyftor och bruna senapsfrön.
Koka upp vatten. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på ca 5 minuter. Servera köttfärsrullarna med raitan och couscous, bröd samt en blandad sallad.

För alla
Ersätt ägget i färsen med 2 msk potatismjöl om du inte tål ägg (för 4 port).

Visningar: 380
Inlagt 2012-01-10 18:38:59