Receptbeskrivning
Ingredienser
för
800 g wienerschnitzel (800 gram är ungefär 4 styc
2 dl vetemjöl
2 st ägg
2 dl ströbröd
8 st små ansjovisfiléer
1 st citron
1 dl kapris
2 persilja
2 dl kalvfond
1 st lök
1 dl öl
1 msk kaprisspad
_
2 dl vetemjöl
2 st ägg
2 dl ströbröd
8 st små ansjovisfiléer
1 st citron
1 dl kapris
2 persilja
2 dl kalvfond
1 st lök
1 dl öl
1 msk kaprisspad
_
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 150 grader. Skala och skär potatisarna i tärningar och stek dem med smör i en stekpanna. Lägg sedan upp potatisen i en form och ställ in i ugnen så att den steks klart under tiden köttet och såsen tillagas.
2. Banka köttet tunt (gärna mellan plastpåsar) och vispa upp ägget. Måtta upp mjölet i en skål, häll ägget i en annan och ströbrödet i en tredje.
3. Vänd alla köttbitar i varje skål - först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet. Stek sedan köttet i ganska mycket fett - gärna smör och olja blandat.
4. Såsen kan puttra vid sidan om: Skala och hacka löken fint och fräs den i smör. Tillsätt ölen, kalvfonden och eventuellt lite vatten. Krydda med spad från kapris, salt och peppar.
5. Lägg på kapris på ansjovisfiléerna och rulla ihop dem. Servera schnitzlarna med den stekta potatisen, en skiva citron, persilja och kaprisansjovisen. Servera gärna till råstekt potatis.
2. Banka köttet tunt (gärna mellan plastpåsar) och vispa upp ägget. Måtta upp mjölet i en skål, häll ägget i en annan och ströbrödet i en tredje.
3. Vänd alla köttbitar i varje skål - först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet. Stek sedan köttet i ganska mycket fett - gärna smör och olja blandat.
4. Såsen kan puttra vid sidan om: Skala och hacka löken fint och fräs den i smör. Tillsätt ölen, kalvfonden och eventuellt lite vatten. Krydda med spad från kapris, salt och peppar.
5. Lägg på kapris på ansjovisfiléerna och rulla ihop dem. Servera schnitzlarna med den stekta potatisen, en skiva citron, persilja och kaprisansjovisen. Servera gärna till råstekt potatis.
Visningar: 956
Inlagt 2012-01-10 17:44:30

