Receptbeskrivning
Kycklinglever med bacon
Ingredienser
för
1 fryst kycklinglever
1 purjolök, skivad
2 msk vetemjöl
2 dl hönsbuljong från tärning
2 dl kaffegrädde
salt och peppar
1 msk tomatpuré
ev. 1 msk sherry el. portvin
1 tsk mejram
1 bacon, strimlat
matfett till stekning
1 purjolök, skivad
2 msk vetemjöl
2 dl hönsbuljong från tärning
2 dl kaffegrädde
salt och peppar
1 msk tomatpuré
ev. 1 msk sherry el. portvin
1 tsk mejram
1 bacon, strimlat
matfett till stekning
Beskrivning
1. Tina levern till hälften och skär den grovt. Bryn den i matfett i en panna. Lägg i en gryta. Bryn purjon och lägg i. Pudra över mjölet, vänd runt och späd med buljongen och grädden. 2. Krydda och småkoka 5 minuter. Smaka av med tomatpurén och eventuellt med sherry eller portvin. 3. Fräs baconet knaprigt och strö över den färdiga grytan. Servera gärna kokt ris till.
Visningar: 832
Inlagt 2013-02-01 16:56:32

