Receptbeskrivning

Fisk- och skaldjurssoppa

Ingredienser för
400 g laxfilé
1 nät blåmusslor, ca 1 kg
400 g räkor med skal
4 msk olivolja
1 liter vatten + 3 fiskbuljongtärningar
3–4 potatisar
2 morötter
1 fänkål
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 hel stjärnanis
1 krm cayennepeppar
1 krm paprikapulver
salt och nymalen svartpeppar
1 msk färsk repad timjan


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala räkorna och fräs skalen i 2 msk olivolja i en gryta.
2. Häll på fiskbuljong och låt koka på svag värme i ett parminuter. Sila av räkfonden.
3. Skala och tärna potatis och morötter. Skala och strimla fänkålen.
4. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs lökoch vitlök i 2 msk olivolja i ett par minuter.
5. Lägg i potatis, morötter och fänkål. Krydda och fräs sakta i någon minut. Häll över räkfonden och tomaterna och koka på svag värme i ca 30 minuter under lock.
6. Tvätta och skrapa musslorna. Skär laxen i stora bitar. Sjud musslorna i soppan i 3 minuter. Lägg i laxen och koka försiktigt i ytterligare 3–6 minuter.
7. Lägg i räkorna precis före servering. Salta och peppra. Servera soppan het toppad med färsk timjan och ett gott bröd.

Visningar: 638
Inlagt 2013-01-16 16:36:42