Receptbeskrivning
Laxsoppa med skaldjur
Sissi Abazi via Recept.nu
Ingredienser
för
500 g laxfilé utan skinn
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st purjolök
0.5 g saffran (1 pkt)
1 msk smör till stekning
1 msk fiskfond
2 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
1 dl kaffegrädde
20 st räkor, stora, skalade
10 st musslor, stora med skal, tillagade
1 kruka koriander
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st purjolök
0.5 g saffran (1 pkt)
1 msk smör till stekning
1 msk fiskfond
2 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
1 dl kaffegrädde
20 st räkor, stora, skalade
10 st musslor, stora med skal, tillagade
1 kruka koriander
Beskrivning
1. Dela laxen i 4–6 bitar.
2. Skala och finhacka lök och vitlök, strimla purjolöken.
3. Fräs lök, vitlök, purjolök och saffran i smör i en stor kastrull eller traktörpanna.
4. Tillsätt fiskfond, vatten och vin till fisksoppan.
5. Sjud utan lock ca 10 minuter.
6. Smaka av.
7. Häll i grädde och lägg försiktigt ned laxbitarna.
8. Sjud din fisksoppa ca 5 minuter.
9. Lägg ner räkor och musslor och låt dem bli varma utan att koka.
10. Klipp över koriander över fisksoppan vid serveringen.
2. Skala och finhacka lök och vitlök, strimla purjolöken.
3. Fräs lök, vitlök, purjolök och saffran i smör i en stor kastrull eller traktörpanna.
4. Tillsätt fiskfond, vatten och vin till fisksoppan.
5. Sjud utan lock ca 10 minuter.
6. Smaka av.
7. Häll i grädde och lägg försiktigt ned laxbitarna.
8. Sjud din fisksoppa ca 5 minuter.
9. Lägg ner räkor och musslor och låt dem bli varma utan att koka.
10. Klipp över koriander över fisksoppan vid serveringen.
Visningar: 638
Inlagt 2013-01-16 16:41:12

