Receptbeskrivning

Cordon Bleu med ärtor och potatismos

Ingredienser för
4 lövbiff av nöt, ca 125-150 g per styck
8 stark ost
4 rökt skinka
dijonsenap, ca 1 tsk per biff
flingsalt, 1 krm per biff
3 msk neutral olja till stekning
3 st ägg
2 dl mjöl
4 dl ströbröd
300 g skalad potatis, kokas i 1 liter vatten samt Â
1.5 dl mjölk
2 msk smör
0.5 dl hackad persilja
2 st rivna vitlökaklyftor
1 frysta ärtor, 250 g
1 st finhackade schalottenlökar
salt och peppar
1 st citron, skuren i klyftor


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta. Bred på senapen, lägg två skivor ost och en skiva skinka. Vik ihop.
2. Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål. Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt.
3. Stek gyllenbrunt i olja ca 5-7 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn.
4. Potatismos och ärtor:Koka potatisen mjuk. häll i mjölk och smör, vispa med elvisp tills att den är riktigt fluffig. Blanda i vitlöken och persiljan, smaksätt med salt och peppar.Värm på ärtorna i lite vatten och en kula smör, salta och peppra. Blanda ner finhackad schalottenlök. Servera.

Visningar: 450
Inlagt 2013-01-16 19:06:16