Receptbeskrivning
Potatissallad med kryddgrönt
Ingredienser
för
1.5 kg färskpotatis eller delikatesspotatis, kokt o
6 st salladslökar, skivad
1 knippe rädisor, i fyra delar
2 msk chardonnayvinäger, eller vit balsamvinäger
4 msk rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 st vitlöksklyfta, riven
1 dl färska örtkryddor, basilika, dill och körv
salt, peppar
6 st salladslökar, skivad
1 knippe rädisor, i fyra delar
2 msk chardonnayvinäger, eller vit balsamvinäger
4 msk rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 st vitlöksklyfta, riven
1 dl färska örtkryddor, basilika, dill och körv
salt, peppar
Beskrivning
1 Blanda potatis, salladslök och rädisor i en skål. Vispa samman vinäger, olja, senap och vitlök i en liten skål. Rör ner örtkryddorna och smaka av med salt och peppar.
2 Rör försiktigt ner dressingen i potatisblandningen. Ställ kallt till serveringen. Lägg upp i en serveringsskål och dekorera med körvel.
2 Rör försiktigt ner dressingen i potatisblandningen. Ställ kallt till serveringen. Lägg upp i en serveringsskål och dekorera med körvel.
Visningar: 536
Inlagt 2013-01-16 20:55:17

