Receptbeskrivning
Maränger med choklad
Ingredienser
för
3 st äggvita(or)
3 dl strösocker
50 g choklad av god kvalite
3 dl strösocker
50 g choklad av god kvalite
Beskrivning
Gör så här:
1. Vispa äggvitorna med sockret. För att få marängmassan blank och fin bör du placera vispskålen över en gryta med mycket hett eller knappt sjudande vatten. Smeten ska vispas riktigt tjock innan chokladen tillsättes.
2. Smält chokladen och låt den svalna innan den ringlas i smeten.
2. Rör inte om för mycket utan låt chokladen bilda ett strimmigt mönster.
3. Klicka ut ca 24 matskedstora maränger på plåt täckt med bakplåtspapper.
4. Skjut in plåten på mittfalsen i 125° varm ugn och låt marängerna stå inne i 60 minuter.
5. Låt marängerna kallna på galler och förvara dem i burk med tättslutande lock.
1. Vispa äggvitorna med sockret. För att få marängmassan blank och fin bör du placera vispskålen över en gryta med mycket hett eller knappt sjudande vatten. Smeten ska vispas riktigt tjock innan chokladen tillsättes.
2. Smält chokladen och låt den svalna innan den ringlas i smeten.
2. Rör inte om för mycket utan låt chokladen bilda ett strimmigt mönster.
3. Klicka ut ca 24 matskedstora maränger på plåt täckt med bakplåtspapper.
4. Skjut in plåten på mittfalsen i 125° varm ugn och låt marängerna stå inne i 60 minuter.
5. Låt marängerna kallna på galler och förvara dem i burk med tättslutande lock.
Visningar: 217
Inlagt 2013-01-17 12:37:43

