Receptbeskrivning

Schweizerrullar med skinka

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
INGREDIENSER
500 gram valfri köttfärs (jag använde älg och det gick alldeles utmärkt)
1 tsk salt
1 krm peppar
1,5 dl riven ost
2 st ägg
0,5 dl vispgrädde
2 msk finhackad purjo (jag använde som vanligt fryst)
2 msk finhackad persilja (går också bra med fryst)
11 st ca 10-12 skivor rökt skinka
Sås:
3 dl vispgrädde
0,5 dl chilisås
salt, svartpeppar, rosépeppar
Blomkålsmos 2 p: Det fungerar lika bra med Potatis
500 gram fryst blomkål
0,5 dl vispgrädde
1 msk smör
0,5 dl creme fraiche
salt, vitpeppar, örtsalt t ex Herbamare
______________________________________________________________________________________________
GÖR SÅ HÄR
Schweizerrullar med skinka
Tillagning: Ugn
Portioner/antal: 4
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Arbeta samman färsen med salt, peppar, riven ost, ägg, grädde, purjo och
persilja.
3. Lägg ut skinkskivorna på en stor skärbräda och fördela färsen över dem.
4. Rulla ihop till rullar. Lägg dem i en smord eldfast form med skarven nedåt.
5. Rör samman grädden med chilisåsen och smaka av med salt och peppar.
6. Häll såsen över färsrullarna. Strö över lite rosépeppar.

Visningar: 792
Inlagt 2013-01-17 10:36:44