Receptbeskrivning
Potatis- och palsternacksmos
Sissi Abazi via Recept.nu
Ingredienser
för
8 st skalade potatisar av mjölig sort
2 st skalade palsternackor
3 msk mjölk
50 g smör
salt
nyriven muskotnöt
2 st skalade palsternackor
3 msk mjölk
50 g smör
salt
nyriven muskotnöt
Beskrivning
1. Koka potatis och palsternackor mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Värm mjölken i en kastrull.
2. Mosa potatis och palsternacka med en stöt. Tillsätt den varma mjölken, lite i taget. Tillsätt smöret. Smaka av med salt och muskot.
3. Serveras med fördel till olika stekar, korv, rimmad oxbringa - eller snart sagt vilken bit kött eller fisk som helst.
2. Mosa potatis och palsternacka med en stöt. Tillsätt den varma mjölken, lite i taget. Tillsätt smöret. Smaka av med salt och muskot.
3. Serveras med fördel till olika stekar, korv, rimmad oxbringa - eller snart sagt vilken bit kött eller fisk som helst.
Visningar: 274
Inlagt 2013-01-17 12:43:09

