Receptbeskrivning

Grillad kalventrecôte med rödbetsspett, chèvrecrème och sötpotatis

Ingredienser för
6 entrecôte av kalv
3 st sötpotatis(ar)
1 olivolja efter smak
1 gourmetsalt efter smak
1 timjan eller citrontimjan efter smak
12 st rödbetor små
12 st röd lök(ar) små
8 salvia
75 g getost chèvre
50 g smör
1 salt och peppar efter smak


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala sötpotatisen och dela den i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form med lite olivolja. Strö över lite salt och några kvistar timjan.

2. Spetten:
Skölj rödbetorna och förkoka dem i 15 minuter. Trä upp dem på små spett varvat med lökarna och salviabladen.
Baka sötpotatisen och spetten i 200° i c:a 20 minuter. Vänd runt potatisen någon gång under tiden.

3. Chèvrecrème:
Rör ihop chèvre och smör till lagom konsistens.
Grilla kalventrecôten på grillen eller i en grillpanna några minuter på varje sida.

Servera tillsammans med de olika tillbehören och en grön sallad.


Visningar: 633
Inlagt 2012-01-10 17:52:40