Receptbeskrivning
Kyckling i jordnötssås
Ingredienser
för
4 st kycklingfilé ca 500 g
2 st äpplen
2 st vitlöksklyftor
1 dl jordnötter
1 tsk röd chili, hackad
2 msk jordnötssmör
0.5 st lime, rivet skal och saft
1 msk farinsocker
1 dl vatten
2.5 dl grädde
1 st hönsbuljongtärning
1 msk smör
0.5 tsk salt
2 st äpplen
2 st vitlöksklyftor
1 dl jordnötter
1 tsk röd chili, hackad
2 msk jordnötssmör
0.5 st lime, rivet skal och saft
1 msk farinsocker
1 dl vatten
2.5 dl grädde
1 st hönsbuljongtärning
1 msk smör
0.5 tsk salt
Beskrivning
Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna.
Rör ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad buljong i en gryta. Låt koka upp.
Bryn kycklingen lite i taget i smör. Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Salta.
Fräs vitlök och äpple och rör ner i grytan.
Servera med ris och fräst salladslök.
Rör ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad buljong i en gryta. Låt koka upp.
Bryn kycklingen lite i taget i smör. Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Salta.
Fräs vitlök och äpple och rör ner i grytan.
Servera med ris och fräst salladslök.
Visningar: 238
Inlagt 2013-01-17 22:34:22

