Receptbeskrivning

Lammstek med klyftpotatis, rödvinsky och färska fikon

Ingredienser för
2 kg lammstek med ben ca
300 g haricots verts
4 st fikon, färska
800 g potatis(ar)
1 msk olivolja
salt
paprikapulver
peppar
rosmarin
1 dl sky
1 dl rött vin
1 msk maizena


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt in lammsteken längst ner i 175 graders ugn låt den stå ca 1 timme/kg kött eller till 60-70 graders innertemperatur. Använd stektermometer.

2. Tvätta potatisen väl och skär den i klyftor, lägg i en ugnsfast form och tillsätt olja och kryddor. Grädda i ugnen ca 50 minuter

3. Vispa samman maizena, rödvin, och lammsky som tas från ugnsformen, låt koka samman under omrörning och smaka av med salt och peppar.

4. Koka bönorna i saltat vatten, skär fikon och servera med lammstek

Näringsvärde per portion:
Energi 450 kcal
Protein 33 g
Fett 10g
Kolhydrater 48 g

Energifördelning per portion:
Protein 31E%
Fett 21E%
Kolhydrater 44 E%


Visningar: 386
Inlagt 2012-01-10 18:53:31