Receptbeskrivning

Rostade kikärtor

Ingredienser för
1 burk kikärtor eller hemkokta kikärter, ca 400 g
2 msk olivolja
2 st finhackde vitlöks klyftor
1 tsk paprika pulver (starkt
flingsalt (gourmetsalt) och nymalen svartpepp


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 220 grader.

Skölj kikärtorna i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt (du kan också koka egna kikärter enligt anvisningar på paketet fast då behöver du ej ha ugnen igång samtidigt).

Sprid ut kikärtorna på en ugnsplåt och ringla över olivoljan samt strö över vitlöken. Blanda runt lite.

Rosta kikärtorna i ugnen i ca 15 minuter.

Ta ut kikärtorna. Strö över salt, peppar och paprikapulver och medan kikärtorna är varma. Rör om.

Häll ut de rostade kikärtorna på hushållspapper och låt dem svalna och torka.
Servera rostade kikärter som drinktilltugg, snack eller godis.

Visningar: 133
Inlagt 2013-01-18 20:34:59