Receptbeskrivning
Gräddig suovaspanna
Malin A via Tasteline.com
Ingredienser
för
300 g suovas
3 st schalottenlök(ar) ca
200 g trattkantareller eller skogschampinjoner
smör till stekning
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
0.5 msk kalvfond konc
1 msk svartvinbärsgelé
svartpeppar
salt ev
3 st schalottenlök(ar) ca
200 g trattkantareller eller skogschampinjoner
smör till stekning
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
0.5 msk kalvfond konc
1 msk svartvinbärsgelé
svartpeppar
salt ev
Beskrivning
1. Skär köttet i tunna strimlor. Skala och hacka löken. Skär svampen i bitar.
2. Bryn köttet snabbt på hög värme i smöret. Ta upp och ställ åt sidan. Stek löken och svampen och lägg tillbaka köttet igen.
3. Rör ner vatten, crème fraiche och kalvfond. Koka upp och sjud några minuter.
4. Smaka av med gelé och svartpeppar. Troligen behövs inget extra salt. Servera med pasta eller pressad potatis och gärna rårörd lingonsylt.
Recept: Ingrid Eriksson
Foto: Jurek Holzer
Vin: Château de Ségure, 85:–, 2005, Frankrike, 3134.
Vintips: Jens Dolk
2. Bryn köttet snabbt på hög värme i smöret. Ta upp och ställ åt sidan. Stek löken och svampen och lägg tillbaka köttet igen.
3. Rör ner vatten, crème fraiche och kalvfond. Koka upp och sjud några minuter.
4. Smaka av med gelé och svartpeppar. Troligen behövs inget extra salt. Servera med pasta eller pressad potatis och gärna rårörd lingonsylt.
Recept: Ingrid Eriksson
Foto: Jurek Holzer
Vin: Château de Ségure, 85:–, 2005, Frankrike, 3134.
Vintips: Jens Dolk
Visningar: 709
Inlagt 2012-01-10 17:55:02

