Receptbeskrivning

Kinesisk köttfärsröra i pitabröd

Ingredienser för
1 gul lök
300 g vitkål
100 g champinjoner
300 g blandfärs
1 köttbuljongtärning
2 krm salt
1 krm peppar
1 tsk kinesisk soja
50 g solrosskott
6 pitabröd
1 dl crème fraiche
2 msk sweet chilisås


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skala, halvera och skär löken i skivor. Skär vitkålen i strimlor. Skär champinjonerna i skivor. Fräs grönsakerna i en stor stekpanna. Lägg grönsakerna åt sidan.
Stek färsen 3-4 minuter. Smula ner köttbuljongtärningen under stekningen. Tillsätt salt och peppar.
Tillsätt grönsakerna och soja. Avsluta med att röra ner solrosskotten.
Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll pitabröden med köttfärsröran och servera med crème fraiche blandat med sweet chilisås.

För alla
Fri från gluten, om lämpligt bröd används.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, välj lämpligt bröd och kontrollera buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Sour supreme (innehåller soja), välj lämpligt bröd och kontrollera buljongtärningen.
Gör äggfri: använd lämpligt bröd och kontrollera buljongtärningen.

Visningar: 259
Inlagt 2013-02-02 15:43:32