Receptbeskrivning

Rödvinssås med chipotle (rökt chili)

Ingredienser för
8 st schalottenlök(ar)
8 st vitlöksklyfta(or)
olivolja en god sort
5 dl rött vin
8 dl vatten kallt
4 msk strösocker
4 msk kalvfond flytande
1 msk balsamvinäger
1 st chipotle-chili torkad
3 st rosmarinkvist(ar) färsk
2 tsk maizena
1 dl vatten kallt
1 msk smör


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
8 portioner

1. Hacka schalottenlök och vitlök fint.

2. Stek löken mörkbrun i en tjockbottnad kastrull med olivolja.

3. Tillsätt rödvin, vatten, strösocker, kalvfond, vinäger, hel chipotlechili och rosmarinkvistar.

4. Koka ner vätskan till hälften och sila den genom finmaskig sil.

5. Blanda ihop maizena och kallt vatten till en redning.

6. Koka upp såsen igen och red av under vispning. Tillsätt smöret och rör om.

7. Servera till den saftiga steken.

Recept: Leila Lindholm
Foto: David Loftus
Från kokboken: Leilas guldkant på vardagen



Visningar: 1292
Inlagt 2012-01-10 17:56:29