Receptbeskrivning
Linfrökex *raw*
Ingredienser
för
3 dl linfrön blötlagda
1 dl chiafrön blötlagda
2 st stora tomater
0.5 röd paprika
0.5 stor zucchini
färsk persilja
andra valfria kryddor
4 st blötlagda soltorkade tomater
olivolja eller valfri ekologisk olja
1 dl chiafrön blötlagda
2 st stora tomater
0.5 röd paprika
0.5 stor zucchini
färsk persilja
andra valfria kryddor
4 st blötlagda soltorkade tomater
olivolja eller valfri ekologisk olja
Beskrivning
Gör så här:
Blötlägg linfröna och chiafröna i ca: 5dl vatten över natten.
Nästa dag tar du den blöta frömixen som nu blivit till gél och mixar den tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare slätt, slätt.
Smeta ut degen på en torkugnsplåt eller en ugnsplåt klädd med nonstick papper. Torka på 40-42grader ca: 8tim.
Efter 8tim vänd på hela kexbotten och torka ca: 6-8tim till.
Skär kexen i bitar eller bryt av i önskad storlek.
Förvara dina kex i tätslutande burk.
Blötlägg linfröna och chiafröna i ca: 5dl vatten över natten.
Nästa dag tar du den blöta frömixen som nu blivit till gél och mixar den tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare slätt, slätt.
Smeta ut degen på en torkugnsplåt eller en ugnsplåt klädd med nonstick papper. Torka på 40-42grader ca: 8tim.
Efter 8tim vänd på hela kexbotten och torka ca: 6-8tim till.
Skär kexen i bitar eller bryt av i önskad storlek.
Förvara dina kex i tätslutande burk.
Visningar: 199
Inlagt 2013-01-19 18:29:29

