Receptbeskrivning
Cashew ost (mjukost)
Ingredienser
för
4.5 dl cashewnötter blötlagda
1.3 dl rejuvelac (se separat recept)
3 msk näringsjäst (valfri)
lite salt
valfri krydda eller torkade örter
1.3 dl rejuvelac (se separat recept)
3 msk näringsjäst (valfri)
lite salt
valfri krydda eller torkade örter
Beskrivning
Gör så här:
Mixa nötterna efter att du sköljt dem och hällt av blötläggningsvattnet. Mixa dem tillsammans med rejuvelac och valfri kryddning. Mixa till en slät slät massa.
Tag ett durkslag och ställ det över en skål. Täck durkslaget med ostduk eller annat tunt tyg. Häll massan i duken och försegla duken försiktigt. Ställ en glasburk med vatten på duken eller annan tyngd, detta för att överskottsvätska ska pressas ut.
Ställ allt sammans på en varm plats i 24 tim för att osten ska hinna "gro" . Efter 24 tim är din ost färdig att användas. Antingen lägger du osten i en rund form ca: 10cm i omkrets och ställer den i kylen så att osten stelnar till lite, eller så lägg den i en skål eller burk med lock och använd som creamcheese. Denna ost håller sig max 1 vecka i kylen.
Visningar: 487
Inlagt 2013-01-19 18:39:15

