Receptbeskrivning

Choklad- och blåbärscheesecake på chokladbotten raw

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Botten:
2½ dl valnötter (går bra med pumpafrön eller solrosfrön för nöt fri botten)
2½ dl färska dadlar
2-3 msk raw kakao
En liten skvätt vatten

Fyllning:
3½ dl cashewnötter blötlagda över natten (går utmärkt med solrosfrön för nöt fri kaka)
4-5 msk raw kakaopulver
1 tsk äkta vaniljpulver
5 msk smält kokosolja
några msk raw eller ekologisk honung (lönnsirap går också bra)
250g frysta tinade eller färska blåbär
en nypa himalya salt
Blåbär till dekoration
Mandel visp, havrevisp eller cashew grädde till servering

Gör så här:
Mixa ingredienserna till bottnen i en matberedare. Tryck ut bottnen i en 18cm rund form och ställ in i kylen.
Häll av de blötlagda nötterna och lägg dem tillsammans med alla andra ingredienser i en smoothie mixer och mixa slätt.
Häll fyllningen över kakbottnen och ställ in i frysen över natten eller tills kakan stelnat.

Servera kakan med mandel visp, havre visp eller cashewgrädde smaksatt med lite vaniljpulver och dekorera med blåbär.

http://www.sweettreatswithlove.com/search/label/Raw%20Desserts

Visningar: 297
Inlagt 2013-01-19 18:56:56