Receptbeskrivning

Chokladmousse med mynta *raw*

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Orginal recept: Erica Palmkrantz Raw Delight

2 mogna avokado
1 dl urkärnade dadlar
½ dl vatten
4 msk raw kakao
2 tsk vanilj
några färska myntablad

Bär/Chia kräm:
4-5 dadlar
2 dl valfria färska eller frysta bär
2 msk chia frön

Moussen:
Mixa dadlar + vatten i en mixer tills det blir slätt. Tillsätt kakaon, avokadon, vaniljen och myntan. Kör mixern/matberedaren tills moussen blivit alldeles slät.

Chia krämen:
Mixa allt sammans i en mixer, skeda upp krämen i roliga/fina glas och spritsa chokladmoussen över

Ställ in allt sammans 30min i kylen eller ät på en gång toppa med myntablad.
---------------------
Avokado:
Avokadon innehåller mycket vitaminer, mineraler, nyttiga fettsyror och antioxidanter.
Dom nyttiga fetterna består främst av enkelomättat fett som har förmåga att sänka den dåliga kolesterolhalten och höja den bättre.

Omega 3 fettsyrorna bidrar till att förhindra rynkor, förbättra hjärnkapaciteten och lindra smärta som vid artrit. Avokado innehåller även oljesyra, en byggsten för omega 9, som är bra för huden och verkar antiinflammatoriskt.

Avokado innehåller också mycket E-vitamin som hjälper till att bevara huden mjuk, smidig och frisk samtidigt som håret får extra glans. Kaliumhalten är också hög vilket hjälper till att reglera blodtrycket och är bra för musklerna. Det finns också gott om fibrer, folsyra och vitamin C, A och B samt magnesium.


Källor: Hass Avocado, Mat som håller dig ung (Wahlsröm & Widstrand), Ewerman, Ät rätt lev längre (Ordalaget), WHfoods

Visningar: 170
Inlagt 2013-01-19 20:07:45