Receptbeskrivning

Raw/vegan chokladkaka

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Originalrecept: http://www.sweettreatswithlove.com/2012/03/reumatikerforbundets-recepttavling.html

Botten:
2½ dl torkade fikon
2½ dl valnötter
2 msk kokosolja

Gör så här:
Mixa allt i en matberedare och tryck ut botten i en kakform med avtagbar botten. Ställ in botten i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllningen:
2½ blötlagda cashewnötter
½ dl vatten
½ dl smält kokosolja
½ dl smält kakaosmör + 3 msk raw kakao
5 msk valfri raw sötning
rivet skal av 1 apelsin
2 msk apelsin juice (färsk)

Gör så här:
Häll av cashewnötterna och mixa dem i matberedaren tillsammans med
Agave/honung och vatten. Tillsätt kokosoljan, kakaosmöret och kakaon samt
skalet från apelsinen och saften.
Mixa så att smeten blir någorlunda slät.
Tag ut formen ur kylen och häll över fyllningen över botten. Ställ in i kylen ca : 4tim
SÃ¥ att fyllningen hinner stelna till.

Chokladdoppade jordgubbar:
2 msk smält kakaosmör
2 msk smält kokosolja
2 msk raw kakao
1 msk agave

Gör så här:
Smällt kokosoljan tillsammans med kakaosmöret över vattenbad.
Tag bunken från vattenbadet och tillsätt sötningen och kakaon.
Rör om ordentligt, låt chokladen svalna något innan du doppar dina
jordgubbar. Ställ in dem i kylen en aning och doppa igen efter 10min.

Visningar: 253
Inlagt 2013-01-19 19:20:33