Receptbeskrivning
Carobmoussepaj *raw*
Ingredienser
för
Beskrivning
Pajskalet:
5 dl ekologisk riven kokos
3½ dl färska dadlar eller torkade dadlar (urkärnade) som fått ligga i blöt i minst ett par timmar.
Blanda dessa ingredienser i matberedare, mixer eller med hjälp av mixerstav. Tryck sedan ut degen i botten på en pajform. Sätt in i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning:
2 stora mogna avokados (3 mindre)
2 nävar cashewnötter
2 dl Carob pulver
1 dl honung eller lönnsirap
1 msk kanel
1 tsk vanilj
0,5 dl riven kokos
en nypa salt
Börja med att mixa cashewnötterna så fint som möjligt. Ju finare desto slätare blir moussen.
Blanda sedan ner de torra ingredienserna, blanda, häll sen ner resterande ingredienser och mixa till en jämn smet. Jag använde mig av mixerstaven. Häll därefter blandningen i pajskalet. Garnera med skivade jordgubbar och riven kokos.
Ställ i kylskåp ca 2 - 3 timmar och ta sedan fram och bjud.
Den är väldigt god att äta kall och lätt upptinad. Man kan ha den i frysen (utan garnering) och ta fram 10-15min innan servering.
5 dl ekologisk riven kokos
3½ dl färska dadlar eller torkade dadlar (urkärnade) som fått ligga i blöt i minst ett par timmar.
Blanda dessa ingredienser i matberedare, mixer eller med hjälp av mixerstav. Tryck sedan ut degen i botten på en pajform. Sätt in i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning:
2 stora mogna avokados (3 mindre)
2 nävar cashewnötter
2 dl Carob pulver
1 dl honung eller lönnsirap
1 msk kanel
1 tsk vanilj
0,5 dl riven kokos
en nypa salt
Börja med att mixa cashewnötterna så fint som möjligt. Ju finare desto slätare blir moussen.
Blanda sedan ner de torra ingredienserna, blanda, häll sen ner resterande ingredienser och mixa till en jämn smet. Jag använde mig av mixerstaven. Häll därefter blandningen i pajskalet. Garnera med skivade jordgubbar och riven kokos.
Ställ i kylskåp ca 2 - 3 timmar och ta sedan fram och bjud.
Den är väldigt god att äta kall och lätt upptinad. Man kan ha den i frysen (utan garnering) och ta fram 10-15min innan servering.
Visningar: 183
Inlagt 2013-01-19 19:24:16

