Receptbeskrivning

Raw macarons

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Originalrecept: http://www.sweettreatswithlove.com/2012/03/rawvegan-macaroner.html

1 dl valfri frukt puré (jag använde hallon/skogsbär i en sats samt mangopuré i en annan)

ca: 3½-4 dl ekologisk eller rå kokos

4 msk kokosolja (smällt)

sötning efter smak exempel : stevia, honung, agave

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en bunke. Rör i hop till en massa. Tryck ut massan mellan lite plastfolie(går även på detta sätt att kaval försiktigt). Tryck ut önskad storlek på dina macaroner med hjälp av ett runt kakmått. Jag la mina på en plåt med bakplåtspapper och gräddade ca: 6-7 min på 175grader vänd dem efter halva tiden,blir de för blöta för ert tycke så ha dem inne i några minuter till :-) de ska inte få färg utan bara torka så passa dem noga :-), Sedan lät jag dem svalna och la in i frysen 1-2tim innan jag fyllde dem.

För att göra dem på rawfood vis, torka i torkung(om ni har en) på 45grader ca: 6tim eller mer, glöm ej att vända dem efter halva tiden)


Fyllning (jag använde till dessa):

Kokos olja, uppvärmd tillsammans med rå kakaopulver och agave nektar( här experimenterade jag fram rätt konsistens).

Eller om man inte vill göra dem helt råa: Gör en tryffelfyllning på: mjölkfritt smör, veganchoklad och valfri nötmjölk.

Förvaras i kyl eller frys, går utmärkt att frysa och tina i kylen när de ska serveras. Jag brukar göra en stor sats och frysa

Visningar: 165
Inlagt 2013-01-19 20:25:55