Receptbeskrivning
Bacon- och ädelostgratinerad fläskfilé 4 portioner
Malin A via Tasteline.com
Ingredienser
för
Beskrivning
700 g fläskfilé
1 gul lök
1 paket tärnat bacon
100 g ädelost
½ burk cremé fraiche
5 torkade aprikoser
salt
nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa filén från hinnor och fett.
Skär köttet i centimeter tjocka skivor.
Salta och peppra efter smak.
Bryn köttet hastigt på båda sidor tills det får vacker färg.
Lägg det i en ugnssäker form.
Hacka löken.
Lägg det tärnade baconet och löken i en kalla panna och hetta upp.
Låt det fräsa utan fett tills det blir mjukt utan att bli bränt.
Låt svalna lite i en skål.
Blanda riven ädelost och cremé fraiche med baconet och löken tills det binder samman.
Strimla aprikoserna och rör i dem.
Fördela röran över köttet.
Gratinera i ugn ca 15 minuter (tills det får fin färg)
Servera med ris eller klyftpotatis och sallad.
1 gul lök
1 paket tärnat bacon
100 g ädelost
½ burk cremé fraiche
5 torkade aprikoser
salt
nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa filén från hinnor och fett.
Skär köttet i centimeter tjocka skivor.
Salta och peppra efter smak.
Bryn köttet hastigt på båda sidor tills det får vacker färg.
Lägg det i en ugnssäker form.
Hacka löken.
Lägg det tärnade baconet och löken i en kalla panna och hetta upp.
Låt det fräsa utan fett tills det blir mjukt utan att bli bränt.
Låt svalna lite i en skål.
Blanda riven ädelost och cremé fraiche med baconet och löken tills det binder samman.
Strimla aprikoserna och rör i dem.
Fördela röran över köttet.
Gratinera i ugn ca 15 minuter (tills det får fin färg)
Servera med ris eller klyftpotatis och sallad.
Visningar: 729
Inlagt 2012-01-10 18:01:47

