Receptbeskrivning

Thomas Ädelostsoppa med palsternacka

Ingredienser för
7 st palsternackor
2 st vitlök, klyftor, skivade
1 msk smör
14 dl vatten
3 st hönsbuljongtärningar
3 dl mjölk, + 1 dl
1 msk vetemjöl
200 g kvibille gräddädelost
1 krm svartpeppar, nymald
salt, eventuellt
1 knippe bladpersilja
6 st rädisor, skivade


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala palsternackorna och skär dem i små bitar. Fräs vitlöken i smör i en gryta. Lägg ner palsternacksbitarna och bryn dem.
Häll över halva mängden vatten och buljongtärningar.
Sjud ca 10 minuter tills palsternackorna är mjuka. Sätt en
stavmixer i grytan och finfördela palsternackan. Häll i resten av vattnet och 3 dl av mjölken. Koka upp.
2. Blanda resten av mjölken med mjölet och rör ner det i soppan.
Låt den sjuda 5 minuter. Tillsätt smulad ost. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Garnera med persilja och rädisor. Servera med vallmosticks.

Serverades med äppelbitar stekta i curry och smör.

Visningar: 370
Inlagt 2013-01-21 08:50:35