Receptbeskrivning

Ädelostgratinerad fläskfilé

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
600 g fläskfilé
örtsalt, paprikapulver och ev. lite peppar
ca 1 dl grösaksbuljong
1 gul lök
200 g champinjoner
1 msk vetemjöl
2 1/2 dl mellen-eller matlagningsgrädde
drygt 100 g ädelost
ev. 1-2 msk sherry
ca 300 g broccolibuketter

Skär köttet i cm-tjocka skivor. Bryn och krydda. Häll på buljong och låt puttra några min. Lägg köttet i en gratängform. Spara skyn. Hacka löken och skiva champinjonerna. Fräs det. Strö över mjöl och späd med sky och grädde. Blanda i ca hälften av ädelosten ( jag brukar ha i hela i såsen). Låt puttra ihop några min. Tillsätt sherryn om du vill ha det i. Förväll broccolin ca 3 min. Lägg den sen på köttet. Smaka av såsen och häll den över. Smula resten av osten ovanpå. Gratinera i 225 grader, 15-20 min. Denna rätt passar både med ris, pasta eller potatis till.

Visningar: 385
Inlagt 2012-01-10 19:07:49