Receptbeskrivning
Fionas fingrar
Ingredienser
för
4 st långa ölkorvar
1 st rulle kyld smördeg
6 st mandlar
röd hushållsfärg
1 st rulle kyld smördeg
6 st mandlar
röd hushållsfärg
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 210 grader.
2. Skålla mandlarna i hett vatten någon minut, häll av vattnet och låt svalna något.
3. Tryck sedan ut mandlarna ur sitt skal. Dela dem på längden och måla dem med röd hushållsfärg.
4. Rulla ut smördegen och dela den i 12 rektanglar.
5. Dela korvarna i tre bitar och rulla in varje korv i smördeg.
6. Knip ihop ändarna och vik in dem på undersidan, dvs den sidan som skarven är placerad.
7. Tryck fast en "nagel" i varje slut på smördegsrullarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
8. Baka i ugnen ca 10-15 minuter eller tills de är gyllene. Ta ut och låt svalna något innan du serverar dem.
2. Skålla mandlarna i hett vatten någon minut, häll av vattnet och låt svalna något.
3. Tryck sedan ut mandlarna ur sitt skal. Dela dem på längden och måla dem med röd hushållsfärg.
4. Rulla ut smördegen och dela den i 12 rektanglar.
5. Dela korvarna i tre bitar och rulla in varje korv i smördeg.
6. Knip ihop ändarna och vik in dem på undersidan, dvs den sidan som skarven är placerad.
7. Tryck fast en "nagel" i varje slut på smördegsrullarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
8. Baka i ugnen ca 10-15 minuter eller tills de är gyllene. Ta ut och låt svalna något innan du serverar dem.
Visningar: 228
Inlagt 2013-01-20 14:05:30

