Receptbeskrivning

Vegetarisk skördepizza

Ingredienser för
15 g jäst
5 dl vatten
1.2 l vetemjöl
1 tsk salt
3 msk olivolja
2 tsk socker
2 st färska tomater
1 st vitlöksklyfta, riven
1 tsk torkad oregano
1 tsk nymalen svartpeppar
1 tsk socker
salt
100 g zucchini, tunt hyvlad
1 st polkabeta, tunt hyvlad
0.25 st blomkålshuvud, tunt hyvlad
10 purjolök, tunt strimlad
200 g lagrad ost av typen prästost eller västerbo


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. PizzadegBlanda samman jäst, vatten, olja och mjöl.
3. Knåda i 5 minuter och tillsätt salt och socker, knåda till en jämn och fin deg som släpper från kanterna.
4. Låt jäsa 30 minuter.
5. TomatsåsRiv de färska tomaterna på rivjärn, blanda sedan med vitlök, oregano, peppar och socker. Smaka av med salt.
6. Kavla ut degen tunt och stryk ett tunt lager tomatsås på.
7. Toppa med övriga ingredienser och baka av i ugn 250 grader tills degen är klar och osten smält ut fint.

Visningar: 367
Inlagt 2013-01-20 15:08:49