Receptbeskrivning

Smörstekt torskrygg

Ingredienser för
300-400g torskrygg
50 g smör, skirat
1 krm salt
0.5 krm vitpeppar
500 g rotfrukter skivade i korta stänger
2 msk olivolja
2 krm salt
2 krm flingsalt
10 st mjöliga potatisar
75 g smör
2 st äggulor
2 krm salt
2 krm vitpeppar
1 dl grädde
1 dl mandelspån
150 g smör
2 st äggulor
1 tsk citronsaft, pressad
2-3 msk vatten
1 krm salt
0.5 krm malen vitpeppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. TorskryggStek i smör i cirka 2-3 minuter per sida, salta och peppra efter smak.
2. Lägg på tallriken och häll över skirat smör.
3. RotfrukternaVärm ugnen till 225 grader.
4. Rotfrukterna väljs efter smak och tycke.
5. Lägg rotfrukterna i en ugnsform häll över olivolja och salt, ställ i ugnen i cirka 20-30 minuter.
6. Ta ut formen och strö över flingsaltet.
7. Pommes duchesseLägg potatisen i vatten i en kastrull salta och koka potatisen tills den blir mjuk.
8. Mosa potatisen och blanda i äggulorna, grädden, salt och vitpeppar efter smak.
9. Spritsa på en plåt eller i en form och ställ i ugnen på övervärme 225°C tills potatisen får fin färg.
10. HollandaiseSmält smöret.
11. Blanda äggulorna, citronsaften och vatten.
12. Ställ blandningen i vattenbad (ska vara precis under kokpunkten), vispa häftigt tills blandningen tjocknar.
13. Medan du vispar, häll i smöret lite åt gången.
14. Häll inte i bottenskrapet.
15. Salta och peppra efter smak.

Visningar: 534
Inlagt 2013-01-21 07:26:18