Receptbeskrivning

Fiskbullespett med senapssås

Ingredienser för
10 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
2 burkar fiskbullar i buljong (à 375 g)
3 paprikor i olika färger
1 msk olja
0.5 tsk salt
1 msk ljus soja
1 krm mald vitpeppar
senapssås
2 dl lättcrème fraiche
2.5 msk sötstark senap
0.5 tsk salt
2.5 msk hackad gräslök eller persilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Låt fiskbullarna rinna av. Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
Trä upp fiskbullarna växelvis med paprikan på 4 spett (för 4 port). Pensla med olja blandad med salt, mald vitpeppar och gärna ljus soja. Grilla spetten på utegrill eller i ugn ca 8 minuter runt om.
Sås: Smaksätt lättcrème fraichen med senap, salt och gärna hackad gräslök eller persilja
Servera fiskbullespetten med såsen, potatis, sallad och bröd.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fiskbullarna och brödet för samtliga allergener.
Ersätt ev fiskbullarna med t ex lax eller torsk skuren i små kuber.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: gör såsen på äkta majonnäs utrörd med vatten.

Visningar: 528
Inlagt 2013-01-23 05:44:34