Receptbeskrivning

Rådjurssadel med potatis- och jordärtskockspuré

Ingredienser för
1 kg rådjurssadel
600 g potatis
300 g jordärtskocka
2 dl mjölk
100 g smör
1 krm vitpeppar
1 krm salt
0.5 msk tryffelolja
1 st rödlök
8 st enbär
1 tsk vitpepparkorn
2 msk smör
2 dl rött portvin
6 dl viltfond
3 dl blåbär
1 dl mörk sirap
4 msk rödvinsvinäger
100 g smör


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka potatisen tillsammans med jordärtskockorna tills de mjuknat. Pressa med potatispress.
2. Värm mjölken tillsammans med smöret och vitpeppar. Vänd ner i potatisen, tillsätt salt och smaka av med eventuellt mer peppar.
3. Tillsätt sedan tryffeloljan, men ta lite lite i taget, och smaka av hela tiden.
4. Skala och hacka löken, krossa enbären och vitpepparkorn. Fräs detta i 2 msk smör i en kastrull. Häll på portvin och buljong och koka ihop en stund. 
5. Kör blåbär, sirap och vinäger till en slät sås i en mixer.
6. Sila den reducerade viltfonden och häll i den i mixern, och kör det ytterligare i mixern. 
7. Häll såsen i en kastrull och hetta upp igen. Vispa i smöret strax före servering och smaka av med salt och peppar. Lägg eventuellt i några blåbär vid servering.
8. Salta och peppra köttet ordentligt, stek i varm panna i smör. Den ska få färg på alla sidor.
9. Lägg i panna och sätt in på 175 grader i ugnen. Innertemp bör ligga runt 55 grader. Ta ut köttet och låt det vila en kvart innan servering.

Visningar: 411
Inlagt 2013-01-23 18:54:51