Receptbeskrivning

Mammas Rosépepparbiffar

Ingredienser för
500 g nötfärs
1 st ägg
2 msk ströbröd
0.5 dl vispgrädde
2 msk vatten
2 msk rosépeppar, krossad
1 msk smör
2.5 dl vispgrädde
3 msk crème fraiche
2 tsk soja
1 msk tomatpuré


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Börja med att finhacka en liten gul lök och smörstek hacket tills det blir mjukt och gyllene.
Låt ströbrödet svälla en stund i vätskan(grädde+vatten) och blanda sedan i den i färsen tillsammans med lökhacket,rosépeppar,och ett eller två ägg beroende på konsistens.
Smula ner buljongtärningen och forma färsen till små, fina biffar och lägg dem på vattensköljd skärbräda.
Stek biffarna i smör och lite olja på medelvärme,de ska ha fin yta men inte stekas så att de blir torra inuti.Håll dem varma på serveringsfat med lock eller under aluminiumfolie.
Fräs rosépepparn till såsen i smöret i stekpannan,låt småputtra några minuter.Häll i grädde och créme fraiche under vispning.
Smaka av med salt,soja och tomatpuré och småkoka 5 min.Slå såsen över biffarna och servera med kokt potatis och sallad eller kokta gröna bönor.
Smaklig måltid!

Visningar: 559
Inlagt 2013-01-24 16:02:05