Receptbeskrivning
Rostade grönsaker
Ingredienser
för
Grönsaker
2 st gula lökar 2 st röda paprikor
1 st purjolök
6 st champinjoner
1 st zucchini
Oljeblandning
1 dl rapsolja 2 st vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk timjan
2 msk sesamfrön
olivolja
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°.
Smörj en ugnsplåt med smör.
Skala vitlöken och pressa ner den i rapsoljan. Blanda i timjan, salt och
peppar. Pensla sedan grönsakerna med oljan.
Rosta mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
Ta ut plåten, strö över sesamfrön och rosta i ytterligare 10 minuter.
När grönsakerna är klara ringlar jag en god olivolja över för den goda smaken.
Rostad variation:
För att variera receptet kan du i stället använda broccoli, blomkål, purjolök, fänkål, zucchini, aubergine och röd spansk peppar. Det är även gott att blanda i bitar av mozzarellaost när grönsakerna precis är klara.
Visningar: 196
Inlagt 2013-01-25 09:27:22

