Receptbeskrivning

Rostade grönsaker

Ingredienser för
Grönsaker
2 st gula lökar
2 st röda paprikor
1 st purjolök
6 st champinjoner
1 st zucchini
Oljeblandning
1 dl rapsolja
2 st vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk timjan
2 msk sesamfrön
olivolja


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning

Sätt ugnen på 225°.
Smörj en ugnsplåt med smör.

Skala vitlöken och pressa ner den i rapsoljan. Blanda i timjan, salt och
peppar. Pensla sedan grönsakerna med oljan.
Rosta mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
Ta ut plåten, strö över sesamfrön och rosta i ytterligare 10 minuter.
När grönsakerna är klara ringlar jag en god olivolja över för den goda smaken.


Rostad variation:
För att variera receptet kan du i stället använda broccoli, blomkål, purjolök, fänkål, zucchini, aubergine och röd spansk peppar. Det är även gott att blanda i bitar av mozzarellaost när grönsakerna precis är klara.

Visningar: 126
Inlagt 2013-01-25 10:27:22