Receptbeskrivning

Fisksoppa à la Kråkåsen

Ingredienser för
1 st gul lök(ar)
2 msk milda flytande margarin
2 st vitlöksklyfta(or)
1 msk curry
500 g blomkål
3 st potatis(ar) stora
10 dl vatten
2 dl milda mat
400 g lax torsk eller hällefilé
150 g räkor utan skal
0.5 st citron(er) rivet skal
persilja till garnering
3 st knorr fiskbuljongtärning


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i Milda flytande margarin i en gryta. Pressa ner vitlök, tillsätt curry, och låt det fräsa ytterligare någon minut.

2. Dela blomkål i små buketter, skala och skär potatis i ca 1 cm tjocka skivor.
Tillsätt blomkål, potatis, buljongtärningar, vatten och Milda Mat i grytan. Låt allt koka under lock ca 10 minuter.

3. Skär fisken i lagom stora bitar, tillsätt fisken och sjud soppan i ytterligare ca 5 min. Vänd ner räkor (spara några till garnering) och finrivet citronskal i soppan.

4. Häll upp i varma djupa tallrikar garnera med persilja och resten av räkorna.

Visningar: 118
Inlagt 2013-01-25 13:21:39